Notice: is_comments_popup is deprecated since version 4.5.0 with no alternative available. in /userspace/home/schaferyacht.hu/public_html/wp-includes/functions.php on line 3896
D38 ENG | Schäfer Yacht

  D38 ENG

  D38 ENG

  Elegant lines, dinamism and a bit of luxury – this is the new D38. Again teamed up with boat designer Győző Simongáti who proved his proficiency with many designs notably with our successful D28. The boat is a big step forward in the history of the company, we want to take up new a challenge. The development process getting more and more interesting for us as we progress.

  Szakítva a hagyományos formavilággal, a D38-as úttörő a saját méretkategóriájában. A héjat szendvicsszerkezettel készítjük, prémium anyagok felhasználásával, a jó menettulajdonságok érdekében. Ugyanakkor a hajó a „B” tervezési kategóriának megfelelő szilárdsággal rendelkezik, így kiválóan alkalmas hosszabb tengeri vitorlázásra is. A tavi változatnak egy kisebb, a tengerinek egy nagyobb merülésű tőkesúly ad elegendő stabilitást. Az árboc oldalmerevítői a hajótest szélére futnak, ez a kialakítás a teherelosztás szempontjából sokkal praktikusabb. A hajót az egyszerű kezelhetőség érdekében egy kisebb, de nagyon könnyen kezelhető orrvitorlával, (ami opcionálisan lehet önváltó is), és egy, a szokásosnál nagyobb nagyvászonnal szereljük. A rigg alaphelyzetben két szálingos alumínium árboccal készül, de tervezzük a komolyan versenyzők számára karbon rudazat alkalmazását. A fedélzet ennek megfelelően többféle variációban lesz szerelvényezve.

  Míg a fedélzeten elsősorban a versenyzés van előtérben, addig a fedélzet alatt a kényelemé és a luxusé a főszerep. Ezt szolgálják a korábbi típusainkban kifejlesztett kényelmi berendezések széleskörű alkalmazása, persze minden a megfelelő méretre növelve. A belső elrendezés alapvetően a tengeri, vagy balatoni használatnak megfelelően alakítható. Utóbbiban pl. nem tervezünk külön térkép asztalt, szerényebb a konyha és hűtő kapacitás.

  Technical Data

  LOA (m): 11,50
  Beam (m): 3,50
  Air draft (m): 17,46
  Draught (m): 1,75
  Main (sg m): 50
  Genoa (sq m): 32
  Genaker (sq m): 140
  Displacement (kg): 6200
  Ballast (kg): 2700
  Water (l): 100-350
  Fuel (l): 55-150
  Engine: Yanmar 32/40HP
  Design category: A