DOLPHIN 28

  Dolphin 28

  Kifejezetten a hazai vevőkör igényeinek figyelembevételével készül, de természetesen kiegészítő felszerelésekkel part menti tengeri hajózásra is alkalmas. A hajó megtervezésére Simongáti Győzőt kértük fel, akinek segítségével a komfort, a menettulajdonság és a felszereltség tekintetében ideális balatoni hajót sikerült kifejleszteni.

  Kategóriája legkorszerűbb nyugati típusainak megfelelő elrendezéssel, formavilággal készül, de azzal az előnnyel, hogy messzemenően ki tudja elégíteni az egyéni elképzeléseket is. Menettulajdonságait a nagyfokú stabilitás és biztonság jellemzi.

  A hajó 2003-ban a Yardstick II. osztály bajnoka! A hajót a versenyeken szerzett tapasztalatok és az egyéni elképzelések alapján folyamatosan fejlesztettük. A negyvenedik egység elkészüléséhez közeledve méltán beszélhetünk kiforrott típusról.

  Technikai adatok:

  Teljes hossz: 8,75 m
  Vízvonal hossza: 7,75 m
  Teljes szélesség: 2,95 m
  Merülés: 1,25 m / 1,50 m
  Önsúly: 2,9 t
  Ballaszt: 1,05 t
  Nagyvitorla: 22,50 m2
  Orrvitorla: 14,00 m2
  Génua: 20,50 m2
  Spinnaker: 58,00 m2
  Szalon belmagassága: 1,90 m
  Orrkabin belmagassága: 1,75 m
  Achterkabin belmagassága: 1,83 m

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Teszt:

  „A cockpitba lépve tágas a hely, jól kialakított, érett a vonalvezetés. Kényelmes ülést találni a hablécen és a padokon… A fockroller és a lasy jack pontosan, jól működik. A hajó pontosan és jól vezethető, tiszta az egyenes futás. Lendületét megtartva jól lehet vele fordulni.

  A szalonban az állómagasság meghaladja a 190 cm-t, az achterkajütben 180 cm. Két külön kajüt és szalon van kialakítva. Az orrkajüt két felnőtt számára 210 cm hosszú háromszög alakú ággyal igazán kényelmes hálóhely. A szalonban kétszemélyes 195 cm hosszú ágy alakítható ki. A konyha kétlapos gázfőzővel, folyóvizes mosogatóval, nagy hűtővel szerelt.

  Az achterkajütben is hatalmas a tér, az ágyak 220 cm hosszúak.

  A DOLPHIN 28-as egy túrahajó, amely jól van megtervezve, jól van megépítve és szép a kidolgozása.”